15.34°C

Θερμά

Clear Sky

Εναλλακτικός Τουρισμός

Ο επιβλητικός ορεινός όγκος του νησιού και η πλούσια ανέγγιχτη φύση προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις στους λάτρεις της εξερεύνησης, της περιπέτειας και της αδρεναλίνης:

διάσχιση φαραγγιών∙ ορειβασία∙ ορεινή ποδηλασία∙ αλεξίπτωτο πλαγιάς∙ αναρρίχηση∙ πεζοπορία αλλά και rafting, canoe kayak, καταδύσεις είναι μερικές μόνο από τις μοναδικές εμπειρίες που μπορούν να απολαύσουν οι δραστήριοι επισκέπτες του νησιού.

Canyoning

Η Σαμοθράκη είναι ο προορισμός για τους πεζοπόρους και ορειβάτες . Αμέτρητα μονοπάτια για αρχάριους και έμπειρους , παράλληλα με τα ποτάμια , μέσα από τα δέντρα και το καλύτερο από όλα , η διαδρομή E6 σε κορυφή Φεγγάρι του .
canyoing.jpg

Πεζοπορία και πορεία

Το νησί που συνδυάζει δραστηριότητα σε θάλασσα και φαράγγι σε ένα σπορ. Το canyoning στη Σαμοθράκη με πάνω από 10 διαφορετικές διαδρομές, περιέχει πεζοπορία, περιπέτεια και ψυχαγωγία με φυσικές τσουλήθρες, βουτιές σε κρυστάλλινα πεντακάθαρα νερά και ραπέλ στους ομορφότερους καταρράκτες.
pezoporeia.jpg

Κυνήγι - Ψάρεμα

Η Σαμοθράκη είναι τόπος ψαράδων και γι αυτό οι επισκέπτες του είδους παίρνουν πετονιές και ψαροντούφεκο και απολαμβάνουν τη γαλήνη της θάλασσας.

Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους με σκάφος ή καΐκι, υπάρχουν πάντα διαθέσιμα για όσες ώρες αντέχουν.

Η κυνηγετική περίοδος στη Σαμοθράκη, από τέλη Αυγούστου μέχρι τέλη Φεβρουαρίου, φέρνει στο νησί κυνηγούς για λαγούς, πέρδικες, ορτύκια, μπεκάτσες, φάσες και τρυγόνια.

Οι κυνηγοί του νησιού είναι οργανωμένοι στον Κυνηγετικό Σύλλογο Σαμοθράκης.
kinigiPsarema.jpg

Κανόε-Καγιάκ (Canoe-Kayak)

Τα κανό είναι ελαφριά, μακρόστενα σκάφη χωρίς καρίνα, που κινούνται με τη μυϊκή δύναμη ενός ή περισσοτέρων κωπηλατών οι οποίοι χρησιμοποιούν κουπί -διπλό ή μονό. Ήταν εργαλεία επιβίωσης για τους Ινδιάνους και τους Εσκιμώους, απολύτως προσαρμοσμένα στον τρόπο ζωής τους. Απέκτησαν μεγάλη δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, εφόσον επιτρέπουν στον άνθρωπο να έλθει σε επαφή με τη φύση με ένα συναρπαστικό τρόπο, μόνος ή με παρέα, σε μονοήμερες ή και πολυήμερες εκδρομές και σε ρυθμούς που ορίζει ο ίδιος.


Το θαλάσσιο καγιάκ θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά στις υπόλοιπες δραστηριότητες του νησιού καθώς μπορεί να συνδέσει τον ορεινό όγκο του νησιού με τη θάλασσα. Η πλευρά του νησιού, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και είναι ιδανικός τόπος για τους λάτρεις του καγιάκ. Οι απρόσιτες παραλίες ανάμεσα στα εντυπωσιακά βράχια, ο κρεμαστός καταρράκτης που πέφτει στη θάλασσα, οι γεωλογικοί σχηματισμοί στις Γριας τα Πανιά σε συνδυασμό με τη γαλαζοπράσινη θάλασσα δημιουργούν ένα εκπληκτικό τοπίο.
kanoe.jpg

Κατάδυση (Scuba diving)

Ο δύτης μεταφέρει ο ίδιος σε φιάλες τον απαραίτητο αέρα υπό πίεση και είναι ελεύθερος να κινηθεί όπως θέλει κάτω από το νερό.

(Τα αρχικά Scuba σημαίνουν: Self Contained Underwater Breathing Apparatus, δηλαδή αυτόνομη υποβρύχια αναπνευστική συσκευή).

Η ύπαρξη του  δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη μυηθεί στις μαγευτικές ομορφιές που παρουσιάζει ο πλούσιος βυθός του νησιού.
scuba.jpg